10 Eylül 2013 Salı

Seo Nedir? Neden Yapılmalıdır?

Web sitenizi açtıktan sonra ilk duyacağınız şey “SEO”dur. Birkaç kişiden duymaya başlar sonrasında ise bunun önemini anlarsınız.

İlk önce ne olduğunu öğrenmeye çalışır, sonrasında ne işe yaradığını öğrenmeye başlarız. Bende size “SEO nedir?”, “SEO neden yapılmalıdır?”, “Kimler SEO yapmalıdır?” sorularına bu yazıda bahsedeceğim.




İlk olarak seo nedir? sorusuyla başlayalım.
Seo Nedir ?
Seo açılımı “Search Engine Optimization” Türkçe karşılığı ise “Arama Motoru Optimizasyonu”dur.
Seo web sitelerimizin hedeflerimiz doğrultusunda üst sıralara çıkabilme, kullanıcıya ulaşabilme, web aleminde bende varım diyebilmenin diğer adıdır.
Seo Neden Yapılmalıdır ?
Seo arama motorlarında üst sıralara gelmek için yapılmalıdır. “Seo nedir?” başlığında belirttiğimiz gibi sitelerimizin kullanıcıya ulaşması için önemlidir.
Seo’nun değerini arttıran bir diğer faktörün insan olduğunu söylemeliyim çünkü yapılan araştırmalarda insanlar arama motorlarında bir şey aradığında çıkan sayfada en fazla 4 siteye baktığı/incelediği söylenir. Bu sebeple kullanıcı arama motoruna bir şey arattığı zaman, ben o ilk 4′te olmalıyım ki gelip benim siteme girsin, gezsin, eğlensin, bilgilensin ve google siteme daha değer katsın.
Bana göre en güzel iki örnek “seo” ve “film izle” kelimeleridir ve çekişmenin en fazla bu iki kelimede yaşanır. Kullanıcılar arama motorunda araştırdıkları kelimelerde ilk 4 sıradaki siteye yoğunlaşır ve bu nedenle web sitesi sahipleri rekabet için SEO yapmak zorundadır.  Sitelerin “kullanıcılar” için yapıldığını düşünürsek ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
E-ticaret siteleri için de örnek vermek gerekirse, arama motoru üzerinde arama yapıldığında ilk benim ürünümün çıksın demek benim siteme girip alışveriş yapsın demektir. Buda bir nevi para kazanma oranınızı arttırır.
Kimler Seo Yapmalıdır ?
Web site sahibi olan herkesin seo yapması, yaptırması gerekir. Seo yapması zorunlu olan siteler arasında kurumsal siteler ve e-ticaret siteleridir. Bir çok kategoride olan sitelerde önemli ama kurumsal siteler özellikle E-ticaret siteleri için seo’nun önemi kat kat daha büyüktür.
İlerleyen yazılarımda neden önemli olduğundan bahsetmeye çalışacağım. Bu yazımda belki bir çoğumuzun bildiği  konulara değinerek giriş yapmak istedim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Bu yazı Sosyal Medya Kulübü için yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder