4 Ocak 2014 Cumartesi

LinkedIn Nedir? LinkedIn’e Nasıl Reklam Verilir?

Bu yazımızın konusu LinkedIn'e reklam nasıl verilir olacaktır. Yazıyı okuduğunuz anda sizde artık LinkedIn'e kolayca reklam verebileceksiniz.

LinkedIn Nedir?

LinkedIn, cv paylaşımı, kendini anlatabilme, profesyonel çevre edinebilme,  okul hayatımızı, iş hayatımızı, dünümüzden bügünümeze kadar yaptıklarımızı, yani kariyerimizin özetleyen bir mecra diyebiliriz. Daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

LinkedIn her ne kadar çok kullanılmıyor gibi görünse de iş hayatında önemli bir yeri bulunuyor. En basit olarak iş başvurunuzu yaptıktan sonra LinkedIn profilinizden bakarak hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar.
LinkedIn sadece iş sektörüne yönelik olduğu için önemli bir sektörel çalışma yapıyorsanız LinkedIn reklamları sizin için bulunmaz bir pazarlama(reklam) mecrası olacaktır.

LinkedIn Reklam Nasıl Verilir?
LinkedIn reklamlarını sırasıyla nasıl verildiğini anlatacağım.

1 - https://www.linkedin.com/ads/ adresine girerek reklamımızı başlatacağımız sayfaya geliyoruz.
2 - Karşınıza aşağıda gördüğünüz gibi bir ekran çıkacaktır. Buradan başlayın butonuna tıklayın. Normal giriş yapmış olsanız bile Başlayın butonuna tıkladığınız zaman sizden tekrar giriş yapmanızı isteyecektir.

3 - Karşınıza aşağıda gördüğünüz gibi iki seçenek çıkacaktır. Bunlardan 1. Normal reklam oluşturma 2. Sponsora reklam oluşturma.

4 -Aşağıda bulanan resimde reklam kampanyasını oluşturulmuş bir şekilde kurulu. Bunları size anlatayım.
4-1 İlk olarak bir kampanya adı seçmeniz gerekiyor. Bu her ne kadar önemsenmeyecek bir durum olsa da bir çok farklı reklam oluşturacaksanız karışıklık olacaktır. Hatırlayacağınız bir şekilde reklam kampanyasını oluşturun.
4-2 Reklamınızın hedefi ne ise ona uygun bir şekilde reklam dili seçmelisiniz. Medya Türü ise Temel ve Video olarak iki şekilde ayrılıyor.
4-3 Reklam Çeşitleri önemli bir konu aslında. Adwords kullanıyorsanız bir kaç reklam metni hazırlarsınız ve hangisi daha iyi etkileşim alıyorsa onla devam edersiniz. LinkedIn için de bu taktiği uygulamanız kampanyanız için önemli olacaktır.
4-4 Reklam vereceğiniz adresin url'sini yazın.
4-5 Eğer bu reklamı sizin
4-6 Sosyal Medya Kulübü yazan yere reklamınız ile ilgili başlığınızı yazınız.
4-7 Alt kısmına reklamlarda görünmesini istediğiniz yazıyı yazıyorsunuz. 75 karakter yazma hakkı veriyor.
4-8 Sol tarafta reklamınız için görsel yüklüyorsunuz.
4-9 Kimden kısmı önemli reklamın kim tarafından verildiği gösteriliyor.
4-10 Sağ tarafta oluşturduğunuz reklamla ilgili önizleme'yi görebilirsiniz.
4-11 İpucu kısımları sizler için önemli olacaktır. Bunları okumanızda fayda var.

5- Kampanyamızı ve reklam çeşitlerimizi oluşturduğumuza göre sıra geldi hedefleme kısmına.
Hedefleme kısmı ayrıntılı bir şekilde hedefliyebiliyorsunuz.
5-1 Şehir / Ülke
5-2 Şirketler kısmı: Burada en önemli kısım Kategoriye göre kısmı. Bu kısımda şirketin çalışan sayısına göre veya sektör'e göre seçiyorsunuz.
5-3  İş alanı ve Kıdem: İsterseniz Tümü  seçeneğine seçebilir isterseniz Kategoriye göre seçebilirsiniz. Kategoriye ğöre seçmek istediğiniz zaman size; Reklamınızın görünmesini istediğiniz kişilerin kıdem'ini ve İş alanını seçebiliyorsunuz.

6 - Kampanya seçenekleri kısmı sizin için ayrı bir önem arz ediyor. Çünkü reklamınız için gösterim başına mı yoksa tıklama başına mı para vereceksiniz onu burada karar vereceksiniz.
Marka bilinirliğinizi arttırmak istiyorsanız bizim size tavsiyemiz "Reklamınız her gösterildiğinde ödeme yapın - 1000 tıklama başına tutar" kısmı
Sitenize kayıt olma, yada e-mail aboneliği gibi bir kampanya oluşturuyorsanız tıklama başına maliyet seçeneği sizin için en uygun olacaktır.
6-1 Günlük bütçenizi en aşağıya 10 EURO olarak belirleyebiliyorsunuz.
6-2 Kampanya süreniz için iki seçeneğiniz var. Biri süresiz diğeri reklamını gösterilmesi istediğiniz en son tarihi belirliyorsunuz.
7 - En sıkıntılı kısma geldik. :) Kredi kartı bilgilerimizi vermeye. Bu kısımda ödeme yapıyorsunuz. Burası artık size kalmış.
8 - Kampanyanızla ilgili analizi,tıklamaları, raporlamayı almayı almak için yine https://www.linkedin.com/ads/adresine gidip Yönetin butonuna tıkladığınızda kampanyalarınıza ulaşabiliyorsunuz.

Artık sizde şirketiniz için LinkedIn'e reklam verebilme seviyesine geldiniz. Çokta zor olmadığını yazıyı bitirdiğinizde sizde farketmiş oldunuz. LinkedIn reklamları ile ilgili sorularınızı elimden geldiğimce cevaplamaya çalışacağım.


 Bu yazı Sosyal Medya Kulübü için Yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder