8 Mart 2014 Cumartesi

Dijital Pazarlama Nedir

İnsanların fikirleri, alışkanlıkları değiştikçe ve teknoloji geliştikçe artık alışverişler, hizmetler dijital mecralar üzerinden yapılmaya başlandı. Geçmiş zamanlarda gazete, televizyon,radyo gibi iletişim araçlarıyla iletişim kurulurken değişen dünya ile internet, bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları gibi, insanların hayatının neredeyse her anında erişimi olan dijital araçlarda oluşturulmuş platformlara odaklanan pazarlama biçimini dijital pazarlama denir.

Dijital Pazarlam Nedir
Dijital Pazarlama Uzmanı markanıza özel Dijital Pazarlama strateji oluştururken hangi dijital pazarlama kanalında daha fazla yer alacağını belirlemelidir.
Dijital Pazarlama kanallarını
  • Sosyal Medya
  • SEO
  • Website ve mobil site
  • Google Adwords
  • Mobil Uygulamalar olarak 5 maddeye ayırabiliriz.
Kısa kısa bu kanalları tanıyalım.
Sosyal Medya  Nedir?
Sosyal Medya,  en genel anlatımla yeni nesil web teknolojilerinin  getirdiği kullanıcı kolaylığı ve iletişim hızıyla yakalanan eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği  digital platformdur. Daha fazla ayrıntıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Seo Nedir?
Seo, web sitelerimizin hedeflerimiz doğrultusunda üst sıralara çıkabilme, kullanıcıya ulaşabilme, web aleminde bende varım diyebilmenin diğer adıdır.
 Google Adwords Nedir?
Google Adwords, Google’da doğal arama sonuçlarında geride kalan web sitelerini açık arttırmalı Tıklama Başına Maliyet (TBM) sistemiyle işletmenizin sağladığı hizmet veya ürünlerle alakalı olarak aranan kelimelerde sitenizin Google aramalarında üst sıralarda çıkmasını sağlayan ücretli bir araçtır.
 Mobil Uygulama Nedir?
Aakıllı telefonlar, tablet bilgisayar gibi mobil cihazlarda çalışması için tasarlanmış yazılımlara “Mobil Uygulama” denir. Mobil uygulamalar özellikle markaların çok kullandığı veya markaların o mobil uygulama içine reklam vermesiyle mobil ve mobil uygulama önemli bir konuma geldi. Önemli konuma gelmesinin en önemli sebebi artık kullanıcılar mobillerde ve tabletlerde olması.
DipNot TV tarafından dijital pazarlama adı altında bir hangouts görüşmesi yapmış. 2013 yılana ait olsa da bu alanda var olmak isteyenlere fikir verebilir.


Dijital Pazarlama ile ilgili bir sürü soru var aklınızda biliyorum fakat bu yazıda sadece dijital pazarlama nedir sorusuna cevap vermek ve dijital pazarlama uzmanının hangi kanalları izleyerek sitenizin dijital pazarlama çalışmalarını yürütüceğini sizler anlatmak istedim.
Dijital pazarlama alanında bütün başlıkları ele alacağız, takipte kalın! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder