10 Eylül 2013 Salı

Sitenizin İndekslenme Hızını Arttırın

Arama motorlarının yazdığımız yazıyı belli bir süre indekslememe sorununu ufakta olsa her web site yaşamıştır. İndeks almama durumu kısa sürede arama motorları tarafından çözülür ve indeks almaya devam eder. Penguen 2.0 güncellemesinden sonra durum değişti. Neredeyse 1 hafta (belki daha fazla)  indeks almadığını duyduğum siteler var.
Seo açısından düşünürsek bu durum hem sitelerimizin arama motorları sıralamasına hemde hitlerimizin düşmesine neden olacaktır. Gözlemlediğimiz bir sitede indexlenmeme sorunu ile karşılaştık, neredeyse hitlerinin yarı yarıya düştüğünü dipnot olarak  sizlere söylemek isterim.
Bu konuyla ilgili bir çok öneri var ve bunları yapan kişilerden bazıları istediğine kavuşuyor, bazıları ise yine hayal kırıklığına uğruyordu.
Bende bu yazımda sizlere  Google’ın sunduğu Webmaster Tools’da bulunan “Google gibi getir” aracını kullanarak  nasıl hızlı bir şekilde indeks alabilirsiniz onu anlatacağım.
Sitenizi webmaster tools’a eklemiş olduğunuzu varsayarak;
1 – Webmaster Tools’a giriyoruz.
2 – Webmaster Tools’a kaç site eklediyseniz onlar karşınıza çıkacaktır bize lazım olan siteye giriyoruz.
3 –  Karşınıza aşağıda ki gibi site kontrol paneli gelecektir.


4 – Tarama > Google Gibi Getir aracına geliyoruz. Karşınıza aşağıda ki gibi bir görüntü gelecektir. Eğer hiç yapmadıysanız orası boş gözükecektir.


Bu ekranda sadece konu adresinizi eklemek kalacak. Domain adresiniz zaten orada sabit olarak duruyor, domain adresinden sonraki kalan kısmı oraya yapıştırıp getir diyorsunuz.
Örnek vermek gerekirse ;
Konu adresimiz : http://haberapple.blogspot.com/2013/07/13-inclik-dev-ipad-m-geliyor.html
Oraya ekleyeceğimiz url ; 2013/07/13-inclik-dev-ipad-m-geliyor.html
5 – Ekledikten sonra “Getir” diyoruz sonra aşağı kısma eklediğiniz link düşüyor. Burada yapmanız gereken tek bir işlem kaldı oda linkinizi dizine gönder demek.

Dizine gönder dedikten sonra size bir soru soracak tamam dedikten sonra kısa bilgilendirme ile isteğiniz alındı en kısa sürede işlenecek yazını göreceksiniz ve işlem bu kadar.
Gayet kolay bir kullanımı var.

-  Günde 1 ile 3 yazı giren siteler için indekslenme sorunu varsa kullanabilirler.
- Portal tarzı siteler yani günde 5 veya daha fazla içerik giren sitelerin böyle bir sorunla karşılaşması çok nadirdir. Karşılaşsa bile bunu kullanmak yerine içerik girmeye devam edin. Her nekadar google’ın bir aracı olsa da sonuçta manuel yapılan bir işlem olduğu için önermiyorum.
- Yazınız bir kaç saat içinde indeks alıyor  fakat hemen almasını istiyorsanız da bunu kullanmamanızı öneririm bırakın hızlı indeks almayı google kendi yapsın.
Gözlemlediğim bir siteden bahsetmek istiyorum. Günlük olarak az içerik girdiğim bir sitede Google indeks alamama sorunu ile karşılaştım ve google gibi getir aracını kullandım.  1 hafta kadar sonra bıraktım sonrasında ise  kendi kendine google tarafından indeks almaya tekrar başladı.
Yukarıda bahsettiklerim kullanmayın yada önermiyorum dediklerim tamamen benim gözlemlerime dayalıdır. Bu aracın zararını görmediğimi belirtmek isterim. Kullanmak veya kullanmamak size kalmıştır.
Bu yazı Sosyal Medya Kulübü için yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder