24 Ocak 2014 Cuma

Sosyal Medya Danışmanı Kimdir?

Bu yazıda sosyal medya nedir, sosyal medya danışmanı kimdir sorularına cevap vereceğiz.

Dipnot olarak: Bu bir klişe sosyal medya danışmanı kimdir yazısıdır. Hiç bilmiyorsan okuyabilirsin ama biliyorsan boşuna vakit kaybetme derim. Bunun yerine sosyal ağlarda sayfa yönetimi ile ilgili notlarımı veya Adwords'te arama terimleri raporunu anlama yazımı okumanızı tavsiye ediyorum.
Abi herkes var olmak için çaba sarf ettiği olmassa tuhaf bakılıyor. Ne senin şirketin'in facebook sayfası yok mu? sorusu sanırım olmayan kişilerin karşılaştığı ilk sorulardan biri. Kişisel olarak bakıcak olursak, facebook kullanmıyorum abi dendiğinde ona sanki uzaylıymış gibi bakılması ayrı bir durum tabi. İş başvurularında LinkedIn hesabın var mı varsa neler yazılmış Twitter'de neler yapmış bunlara bakılıyor artık.

Sosyal Medya Nedir?


Peki Nedir Bu Sosyal Medya?

Sosyal Medya; En basit haliyle insanların;  bilgi, fotoğraf paylaşımları yaptığı birbiriyle konuşabildiği, takip edebildiği bir çok sosyal ağların birleşmesine diyebiliriz. Peki neler bu sosyal ağlar, en çok kullanılan sosyal ağlar; Facebook, Twitter, Vine, Instagram, Foursquare, Google+ bunlar aklıma gelen sosyal ağlardan bir kaçı. 

Herşeyin bir danışmanı veya uzmanı oluyor genelde. Sosyal medya danışmanı kimdir sorusuna gelelim o halde.

Sosyal Medya Danışmanı Kimdir?


Sosyal Medya Danışmanı Kimdir?

Sosyal Medya Danışmanı, hizmet verdiği kişilerin hangi sosyal ağlarda olacağını,sosyal medya stratejisini belirler ve bunun kontrolünü yapar. Gerekli yerlerde gerekli şekilde müdahale edilmesini sağlar. Sosyal Medya danışmanı ayrıca sizin rakiplerinizin analizini yapar ve sizlere rakipleriniz hakkında yeni bilgiler verir. Sosyal Medya Danışmanın varlığını kriz zamanlarda daha net anlarsınız. En anlaşılır ve hızlı şekilde krizlerinizi atlatmanıza yardımcı olurlar. Bu konu sizin markanız hakkında +1 puan olarak geri döneceğini unutmayın. Sosyal Medya Danışmanı sizin paylaşımlarınızı yapmaz, onların aylık planını hazırlamaz. Tabi Türkiye'de durum böyle olmadığını biliyorum. :) 

Yazımı bitirirken unutmamanız gereken bir şey daha söylemek isterim. Sosyal Medya Krizlerini yöneten insanın önemini küçümsememek gerekir. O krizler sizin markanıza + puan olarak da dönüşebilir, büyük veya kocaman - puan olarak da dönebilir.  İyi düşünün derim. 

Sosyal medya ile ilgili yazılarım arttar mı bilmiyorum fakat seo ve adwords ile ilgili yazılarımın arttacağını takipçilerime tabi varsa bildirmek isterim. :) 

Bir dahaki yazıda görüşmek üzere. Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder